راهنمای خرید درب‌ داخلی ام دی اف

  • تاریخ انتشار : 2022/11/20
  • نظرات : بدون نظر

درب‌ داخلی ام دی اف برای ورودی های داخلی ساختمان مانند اتاق خواب ، سرویس بهداشتی و حمام مناسب هستند. امروزه درب ‌های زیادی با طرح و جنس‌ های مختلف تولید می‌ شود که برخی برای درب ورودی و برخی دیگر برای درب‌ های داخلی مناسب هستند. یکی از این نوع درب‌ها درب MDF است. ما نیز در این مقاله قصد داریم درباره این نوع درب یا به عبارت بهتر درباره درب داخلی ام دی اف صحبت کنیم.

 MDF چیست؟ 

به طور کلی MDF نوعی چوب مصنوعی یا چوب فرآوری شده با چگالی متوسط است و فلسفه پیدایش و تولید آن به سال ۱۹۶۶ باز می‌گردد. در گذشته برای ساخت یک محصول چوبی مقداری از چوب درخت هدر می ‌رفت به بیان دیگر حدود دو سوم از چوب درخت صرف ساخت محصول مورد نظر می ‌‌شد و یک سوم دیگر بدون استفاده می‌ ماند.

کم کم ایده استفاده از این ضایعات در ذهن کارخانه داران آمریکایی شکل گرفت و به این ترتیب فیبر یا MDF به وجود آمد. امروزه در صنعت چوب برای تولید درب ‌های داخلی به جای استفاده از چوب ‌های یک تکه از این نوع چوب استفاده می‌ شود. نکته‌ای که باید به آن اشاره کرد این است که در ساخت این نوع چوب از فیبرهای نیمه فشرده استفاده می‌ شود و محصول نهایی سطحی یکسان، صاف و متراکم دارد.

 

بیشتر بدانیم: درب HDF چیست

 

ذرب داخلی ام دی اف

 

درب‌های داخلی MDF 

همان‌طور که در بالا اشاره شد MDF از ضایعات چوب یا قسمت ‌هایی از درخت که کاربردی ندارد، تولید می‌شود. البته برخی از سازندگان این نوع چوب دست به ابتکار جدیدی زدند و چوب ‌های بازیافتی را به ترکیبات آن اضافه کرده و بعد آن را تصفیه می‌ کنند تا محصول نهایی از سطحی صاف و یکسان برخوردار باشد. در واقع جنس درب‌ های داخلی ام دی اف نوعی پودر چوب فشرده شده است.

ساختار داخلی درب MDF

معمولا برای تولید کلاف چوبی درب از چوب روسی خشک شده استفاده می ‌شود. بعد بر روی این چهارچوب دو لایه MDF به ضخامت ۵ یا ۸ میلی‌متر از دو طرف پرس می‌ شود. برای روکش آن نیز یک لایه به ضخامت ۱ میلی‌متر بر روی درب به کمک چسب و در دمای ۱۰۰ درجه سانتی‌گراد پرس می‌ شود. جنس این روکش متفاوت است. معمولا روکش‌های مورد استفاده از جنس PVC یا از جنس چوب راش یا ملج با رنگ پلی استر هستند.

لازم به ذکر است که فضای بین دو لایه MDF که در دو طرف کلاف پرس شدند با هانی کام یا شبکه زنبوری ۳  و ۵ میلی‌متری پر می ‌شود. معمولا برای این که درب‌ های داخلی ام دی اف وزن سبک‌ تری داشته باشند؛ برای این فضا از هانیکام استفاده می‌ شود.

از انواع درب‌های MDF می توان به دو نوع پر فروش دو قاب و سه قاب اشاره کرد.

درب‌های داخلی MDF چه مزایایی دارند؟

استفاده از این نوع درب مزایایی دارد که در زیر به آن‌ها اشاره می‌ کنیم.

طرح صاف و یکدست 

یکی از ویژگی‌های درب‌های MDF داشتن سطحی صاف و بدون گره است.

قابلیت رنگ آمیزی 

درب ‌های داخلی ام دی اف چون سطحی صاف و یکدست دارند؛ به راحتی می ‌توان آن‌ها را رنگ آمیزی نمود.

دارای روکش از جنس و طرح متفاوت 

معمولا بر روی این درب‌ها یک رویه دیگر قرار می‌گیرد که این رویه می‌تواند طرح‌های مختلفی داشته باشد.

استحکام و مقاومت 

درب‌های MDF  استحکام بالایی دارند و در مقابل هر نوع آسیب نظیر پوسیدگی از خود مقاومت نشان می ‌دهند.

عایق صدا 

مقاومت در برابر صدا نیز یکی دیگر از ویژگی‌های این نوع درب است.

قیمت ارزان و مفید برای محیط زیست

همان‌طور که گفته شد درب‌های MDF از ضایعات چوب ساخته می ‌شوند. به همین دلیل قیمت ارزان ‌تری دارند. همچنین در روند تولید آن‌ها آسیبی به محیط زیست وارد نمی ‌شود.

درب اتاقی MDF 

در کشور ما ایران درب‌های اتاقی که از این نوع چوب ساخته می‌شوند؛ اندازه استانداردی ندارند. ولی معمولا عرض آن را بین ۷۵ تا ۹۵ سانتیمتر در نظر می‌گیرند و گاهی درب‌هایی تا ارتفاع  ۲٫۴۰  نیز ساخته می‌شود. زیرا برخی سازندگان معتقدند که تولید درب با این ارتفاع زیبایی محیط را دو چندان می‌کند. به طور کلی با توجه به مدل درب اتاق، طرح و رنگ و میزان برجستگی مراحل ساخت بین ۱۵ تا ۲۵ روز زمان می‌برد. نکته دیگری که باید به آن اشاره کرد این است که معمولا در خانه‌های کوچک برای درب‌های اتاق رنگ روشن کاربرد دارد و جهت هماهنگی دکوراسیون نیز درب‌های داخلی متناسب با قرنیز و کابینت انتخاب می‌شوند.

آیا درب MDF در برابر آب مقاوم است؟

در پاسخ باید گفت که MDF فشردگی پایینی دارد و در کنار رطوبت و آب بودن از دلایل پوسیدگی است. از این رو درب‌های MDF بدون روکش pvc با ضخامت بالا برای حمام و سرویس بهداشتی مناسب نیستند.

انواع MDF 

درب‌های داخلی MDF با توجه به نوع روکش به چند دسته تقسیم می‌شوند که به شرح زیر است.

روکش چوب 

معمولا در اکثر موارد برای درب‌های MDF از روکش‌هایی نظیر ملچ استفاده می‌شود. ملچ کاغذهایی با رگه‌های چوبی است و از خمیر چوب تهیه می‌شود. در مقایسه با سایر روکش‌های چوبی روکش ملچ قیمت پایین‌تری دارد و بیشتر در تولید درب‌های داخلی از آن استفاده می‌شود. البته باید به این نکته اشاره کنیم که در تولید درب‌های ضد سرقت  این نوع روکش کاربردی ندارد بلکه از روکش‌های طبیعی استفاده می‌شود.

درب MDF با روکش ملامینه یا کاغذی 

درب‌ MDF دارای روکش ملامینه بیشتر برای کابینت و مبلمان اداری استفاده می‌شود و ورق ملامینه با ضخامت ۳ میلی‌متر نیز برای درب کمد دیواری کاربرد دارد. در تولید درب‌های اتاق یا سرویس‌ها نیز استفاده می‌شود اما از نظر هزینه به صرفه نیست و روکش HPL جایگزین مناسب‌تری است.

درب MDF  روکش PVC 

از روکش PVC با ضخامت ۲ یا ۴ دهم میلیمتر بر روی درب‌های MDF نیز استفاده می‌شود. اما این نوع روکش بیشتر برای درب‌ های داخلی ام دی اف ورودی سرویس بهداشتی و حمام کاربرد دارند.

درب MDF خام  

درب MDF  خام ساختاری شبیه به چوب دارد اما فاقد گره، رگه یا شکاف است. این چوب مصنوعی به روش خشک تولید می‌شود و برای افزایش مقاومت در مراحل بعد بر روی آن رنگ زده یا روکش کشیده می‌شود. از این فرآورده چوبی چه به صورت خام چه به صورت رنگی یا سفید در تولید درب، کابینت، قفسه، میز یا کمد استفاده می‌شود.

درب MDF لیزری 

این نوع درب رگه‌هایی چوبی شبیه شیارهای ورق HDF دارد و به صورت خام تولید می‌شود. در ضمن به رنگ آمیزی نیز نیاز دارد.

درب MDF سفید 

درب ‌های داخلی ام دی اف سفید از زیباترین محصولات درب اتاقی است و به عنوان محصولی شیک و پرفروش در بازار وجود دارد. معمولا درب‌های MDF با ضخامت ۵ یا ۸ میلی‌متر تولید می‌شوند اما رویه آن‌ها از نظر کیفیت با هم فرق دارند. معمولا روکش PVC، برجسته و CNC برای این نوع درب قابل استفاده است. اما طرح برجسته و CNC کاربرد بیشتری دارد. نکته قابل توجه این است که رنگ نیز بر روی درب‌های MDF قابل اجرا است و در مقایسه با انواع دیگر از نظر قیمت گرانتر است.

ویژگی‌های درب MDF 

از ویژگی‌های این نوع درب می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • دارای ضخامت ۵ یا ۸ میل
  • قیمت مناسب
  • طرح و مدل‌های متنوع
  • امکان اجرای طرح‌های مختلف با دستگاه CNC

آیا درب MDF استحکام لازم را دارد؟

معمولا MDF با ضخامت‌های ۳، ۵، ۸ ، ۱۰ و ۱۶ میلی‌متر تولید می‌شود. از نظر مقاومت نوع ۱۰ و ۱۶ میلی‌متری آن تقریبا با چوب برابر است. به همین دلیل در درب‌های ورودی و رویه برخی درب‌های ضد سرقت از آن استفاده می‌شود.

قیمت درب ‌های داخلی MDF  

معمولا فاکتور های زیادی در تعیین قیمت درب‌های MDF نقش دارند. اما با توجه به متریالی که در ساخت آن‌ها به کار رفته قیمت درب‌ ها متفاوت است. عوامل تاثیر گذار بر قیمت درب‌های MDF به شرح زیر است.

  • طراحی درب
  • سایز درب
  • تعداد درب سفارشی
  • یراق آلات مورد استفاده

آیا درب MDF رنگ دارد؟

در پاسخ باید گفت خیر MDF خام بدون رنگ است اما می‌توان آن را رنگ کرد یا بر روی آن روکش کشید.

 

بیشتر بدانیم: درهای مقاوم در برابر حریق

 

نگهداری درب‌های داخلی MDF 

درب‌های MDF مانند سایر تجهیزات ساختمان نیاز به نگهداری یا تعمیر دارند. معمولا به دلیل مقاومت بالا این درب‌ها به ندرت دچار آسیب یا پوسیدگی می ‌شوند. نگهداری از آن‌ها هم در حد تمیز کردن یا روغن کاری است. اما در صورتی که این درب‌ها دچار آسیب شوند؛ امکان تعمیر آن‌‌ها وجود دارد.

معایب درب‌های MDF 

همان‌طور که قبلا اشاره شد درب‌های MDF در برابر آب مقاوم نیستند و نیاز به عایق کاری دارند. پس عدم مقاومت در برابر آب یکی از معایب این نوع درب است.

جمع بندی درب‌ های داخلی ام دی اف

در این مقاله تعریفی کلی از MDF ارائه دادیم و درباره درب‌ های داخلی ام دی اف، انواع درب‌های MDF، ساختار داخلی درب‌های MDF، مزایا و معایب درب‌های MDF، ویژگی‌ ها و قیمت درب‌های داخلی MDF مطالبی را به اختصار بیان کردیم. با توجه به تمامی مطالب گفته شده نتیجه می ‌گیریم که درب‌ MDF به دلیل مقاومت بالا، استفاده از روکش‌های متنوع نظیر چوب یا PVC و وزن سبک از محبوبیت زیادی برخوردار بوده و گزینه مناسبی برای درب‌های داخلی ساختمان است.

 

جهت مشاوره و خرید درب داخلی و درب ضد سرقت لطفا تماس بگیرید و یا در واتس اپ پیام دهید.